Aandelen Monitor.


Wellguard Aandelen Monitor

De Wellguard Aandelen Monitor is gericht op het voorkomen van omvangrijk neerwaartse uitslagen in aandelenportefeuilles. Hierbij worden concentratie, leverage en liquiditeitsrisico’s blootgelegd, waarmee het neerwaarts risico inzichtelijk wordt gemaakt. De professionele adviseur wordt zodoende in staat gesteld om het neerwaartse risico in zijn aandelenportefeuilles te beperken. Minder neerwaarts risico in het vermogen in de tijd betekent een hogere eindwaarde en bestendigere relatie met de cliënt.

Wellguard beschikt over een databank van 20.000 wereldwijd beursgenoteerde aandelen, die allen voorzien zijn van de Wellguard Aandelen Risico Score. De Wellguard Aandelen Risico Score is een resultaat van een individuele analyse van elk bedrijf over een groot aantal variabelen.

Onderstaande grafiek laat de vermogensontwikkeling in de tijd zien van de bedrijven met de 30% beste score versus de 30% slechtste score. Wat opvalt, is dat het neerwaartse risico bij de financiële crisis van 2000 (internet bubble) en 2008 (bankencrisis) substantieel lager is, waardoor de eindwaarde van de top 30% ruim 3 maal zo hoog is dan bij de 30% slechtste score.

 

Vermogensontwikkeling in de tijd van de bedrijven met de 30% beste score versus de 30% slechtste score.

Vermogensontwikkeling in de tijd van de bedrijven met de 30% beste score versus de 30% slechtste score.


 

Back to Top

Language: